Lån utan säkerhet

Flera långivare erbjuder lån utan säkerhet. Dessa lån utan säkerhet kallas även för blancolån.

Det innebär att du inte behöver ha några tillgångar såsom hus, bil etc som som en försäkring för låntagaren att denna får tillbaka pengarna på lånet.

Ofta måste du dock uppfylla några krav för att ta ett lån utan säkerhet.

Monetti ställer tre krav på låntagaren

Hos till exempel Monetti ställs 3 krav på lån utan säkerhet.

  1. Du måste vara minst 18 år gammal.
  2. Du måste ha en taxerad inkomst.
  3. Och du måste vara folkbokförd i Sverige.

SVT webb rapporterar till exempel om att kvinnor, främst med utländsk bakgrund, i Katrineholm med hjälp av mikrokrediter kan få de lån de nekas till av svenska banker.

Lån utan säkerhet ökar

Flera nyhetsmedier rapporterar att lånen utan säkerhet ökar. I DN så tidigt som 2005 skrevs det att blancolånen ökade med 14 % under hela 2004 och nu uppgick till 100 miljarder kronor.

Den siffran var 2005 117 miljarder enligt SvD Näringsliv.

Sveriges Radio Västernorrland rapporterar att det under de senaste två åren, med 2007 som utgångspunkt, har skett en tydlig ökning av antalet lån utan säkerhet.

I början av 2000 var det mest kreditinstitut som Citibank, Resurs Bank, GE Money Bank som erbjöd lån utan säkerhet. Men idag går det även att ta dessa blancolån hos de svenska storbankerna.

Samtidigt som dessa snabba lån utan säkerhet ökar skriver TT enligt SVT webb och privata affärer den 28 augusti 2007 att antalet obetalda smslån som gått till kronofogden är snart är uppe i 4 000 ärenden.

De flesta eller över hälften av de 4000 har enligt SVT webb redan en gammal skuld liggande hos kronfogden.

Den främsta anledningen till att lån utan säkerhet har ökat är enligt flera medier att banker och kreditinstitut i större utstäckning marknadsfört lånen än tidigare.

Hur viktigt är det att jämföra lån innan en ansökan?

Det är oerhört viktigt att jämföra smslån och andra typer utav snabblån innan man skickar in en ansökan. Man kan komma undan med att betala betydligt mycket mindre, enbart genom att välja ett kreditbolag som just nu har rabatter eller andra typer utav evenemang. Man kan även spara mycket pengar genom att vara mer specific i sin ansökan. Till exempel, är man ute efter mikrolån så är det bäst att man lånar från kreditbolag som erbjuder de bästa lånevillkoren när det kommer till mikrolån. För lite större privatlån är det alltid bäst att låna från privatlångivare som erbjuder de bästa villkoren.

Att jämföra sms lån kan vara knepigt, dock så hjälper HittaSMSLån.com oerhört mycket här. Du kan använda dig utav HittaSMSLån genom att navigera till deras menyval ”smslån utan UC” som ligger högst upp på hemsidan.

Besked direkt

Ofta får du besked direkt på din låneansökan. Ibland direkt över telefon eller online.

Innan du tar ett blancolån ska du såklart komma ihåg att lånet ska betalas tillbaka.

Relaterade nyhetsartiklar till ämnet: ”Lån utan säkerhet”