Råd & hjälp för den finansintresserade

av | mars 18, 2019

Finans

Kreditkort eller lån? Vilket bör man välja?

American Express

American Express som också är känt som AMEX är en av de absolut mest kända namnen i världen när det kommer till kreditkort. Även om det finns många människor som har MasterCard och/eller Visa så är det fortfarande samma människor som är intresserade av American Express kreditkort. Vad många inte vet är att även om alla tre av dessa är de mest populära kreditkorten så finns det mycket stora skillnader mellan dem.

MasterCard och Visa-kort kredit är ett sätt att göra betalningar. Båda gör det möjligt för olika verksamheter att ta emot betalningar med kreditkort via sina system. Vad många inte vet är att varken Visa eller MasterCard utfärdar sina kort själva utan istället förlitar de sig på olika banker runtom i världen för att ge ut sina kreditkort via dem samt bevilja krediter och ta ut ränta och avgifter. Så din faktura för ditt kreditkort går faktiskt till banken och inte till MasterCard eller Visa.

American Express är helt annorlunda. AMEX utfärdar sina egna kreditkort till kunder och de har även sitt alldeles egna betalningssystem. Till skillnad från Visa och MasterCard, så driver AMEX hela processen själva. Så nu vet du att varje gång du ser ett American Express kreditkort så kan du vara säker på vem som har utfärdat kortet, vilket betalningssystem som används, m.m.

Visa och MasterCard används i närmare trettio miljoner platser världen över och detta är mycket långt fler än AMEX men American Express-kortet utökar alltid sin räckvidd på en kontinuerlig basis.

AMEX har också flera fördelar för kunder i Nordamerika och Europa. I båda kontinenterna är kreditkort allmänt accepterade och med AMEX får du ett attraktivt kort med fantastiska funktioner. AMEX erbjuder dig billiga förmåner, bra belöningar och utmärkt kundservice också.

American Express erbjuder också Blue, som är ett nystartat kreditkort som ger dig bl a ökad säkerhet och ingen årsavgift. Du kan också få en längre period utan ränta beroende på din kredit. Efter den tiden har löpt ut, betalar du låga avgifter, vilket gör det till ett bra kreditkort för alla som söker en affär. Blå är det nyaste kort från American Express och kommer snabbt att bli en av de bästa — på grund av de häpnadsväckande funktionerna.

Så för den som önskar handla något speciellt åt en när och kär eller vill haka på den senaste trenden men inte har råd, som exempelvis CBD oljeköp för CBDOlja.nu så kan ett AMEX-kort vara den lösning man behöver. Ansök då helt enkelt om ett kort hos AMEX hemsida och ha därefter krediter redo vid akuta fall eller behov av inköp trots ett tunt bankkonto. Detta kan vara bra för den som behöver inskjut innan löning eller dylikt då behoven av kreditköp kan vara många.

I en värld av kreditkort är American Express ett av de bästa. De erbjuder dig en mängd olika kreditkort, för att tillgodose olika behov. Du hittar dem antingen på nätet, via en lokal leverantör eller online (vilket nog är det bästa sättet att gå till väga). Fyll bara i din ansökan och vid god kreditvärdighet kommer du att godkännas väldigt snabbt. Innan du vet ordet av har du ett kreditkort från AMEX och kan vara beredd på att leva livet i omkörningsfilen.

Föredra lån

Det finns en betydande debatt om sms lån jämfört med andra lån: Sms lån eller kreditkort, vilket är bättre? På senare tid har smslån blivit allt populärare och bättre än kreditkort. Det finns många orsaker som gjort att dessa lån blivit ganska populära bland personer med regelbundna inkomster.

En av anledningarna till att dessa lån blivit så populära är att även personer med dålig kreditvärdighet blir beviljade dessa lån förutsatt att man har en inkomst och ofta inga betalningsanmärkningar (dock så är även detta OK i många fall).

Istället för att använda kreditkort för att ta ut kontanter så kan sms lån vara ett bra alternativ då du får pengarna direkt insatta på ditt konto och du har 30 dagar på dig att betala tillbaka lånet mot en fast avgift.

Båda låneformerna har sina för och nackdelar och det är upp till dig att avgöra vilket som blir mer lönsamt för dig.