Vilket är det bästa smslånet 2018?

av | augusti 23, 2018

Vilket är det bästa smslånet 2018

Vilket smslån som är det bästa är ofta en individuell fråga då man som låntagare prioriterar olika faktorer när man ansöker om ett smslån, ett så kallat snabblån. Detta skiljer sig mot större privatlån med återbetalningstider över 12 månader där man som låntagare oftast endast fokuserar på att få en så låg effektiv ränta och lånekostnad som möjligt.
Bakgrunden till detta är att personer som är ute efter ett smslån ofta prioriterar en snabb och smidig utbetalning och att ansökningsprocessen kan slutföras online på långivarens hemsida. För att långivaren ska kunna betala ut pengarna direkt till låntagarens bankkonto är det viktigt att långivaren har ett bankkonto hos samma bank som låntagaren. Detta leder exempelvis till att personer med bankkonto hos Nordea ofta letar efter en långivare som erbjuder smslån med direkt utbetalning till just den banken.

Bästa smslån utifrån kundomdömen

Ett sätt att snabbt få en överblick över omtyckta långivare som erbjuder smslån är att jämföra kundomdömen på Trustpilot. Genom att jämföra kundomdömen kan man lätt gallra bort långivare som har dåliga kundbetyg och istället fokusera på att jämföra villkoren mellan de mest populära.
När man tittar på långivarna inom smslån och snabblån som rankar bäst på Trustpilot, det vill säga med ett kundbetyg över 9,0 av 10, är det tydligt att följande uppskattas av kunderna:

  • Möjligheten att ansöka om ett lån utan UC med E-legitimation, det vill säga möjligheten att ansöka om lån utan kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) och möjligheten att slutföra ansökningsprocessen online genom att signera med E-legitimation (BankID eller Mobilt BankID). När du ansöker om lån utan UC kommer din ansökan förbli anonym och inget annat företag kommer kunna se att du ansökt om lån.
  • Kundtjänst med bra öppettider. De flesta av långivarna har även öppet på vardagskvällar samt på lördagar och söndagar. Du har därmed möjligheten att ansöka om ett smslån en lördag eftermiddag och få pengarna på kontot innan kvällen.
  • Möjligheten att ansöka om ett räntefritt lån som ny kund. På grund av den tuffa konkurrensen mellan långivare som erbjuder mindre lån har det blivit vanligt att kunna få första lånet räntefritt som ny kund. Oftast gäller detta endast mindre lånebelopp upp till 6 000 kronor med en återbetalningstid på 30 dagar.

Slutsats

Vilket som är det bästa smslånet 2018 är en individuell fråga då man som låntagare ofta prioriterar en mängd olika faktorer, exempelvis möjligheten att ansöka och få lånet utbetalt på en lördag eller möjligheten att få första lånet räntefritt i 30 dagar. Genom att jämföra kundomdömen på Trustpilot kan man snabbt få en översikt över omtyckta långivare, vilket underlättar processen att hitta en populär långivare som erbjuder professionell kundtjänst och smslån med bra villkor.